Je rijopleiding bestaat uit de reguliere opleiding of de versnelde (spoed)opleiding afgestemd op je wensen en mogelijkheden. Ik leid op volgens de RIS-methode d.w.z. de Rijopleiding In Stappen.

Ook geef ik rijbewijsbezitters de mogelijkheid om een opfrisles/zekerheidstraining te doen. Je krijgt hierbij een korte theoretisch- en praktische bijscholing waarna je weer zelfverzekerder gaat rijden.


Reguliere rijopleiding:

Je start met één of twee rijlessen per week. De Tussentijdse Toets en het Praktijkexamen wordt, indien theorie en voldoende niveau is behaald, in overleg ingepland.


Versnelde rijopleiding:

Indien je reeds een geldig theorie-certificaat bezit kun je een versnelde rijopleiding volgen welke wordt ingepland tijdens de gemiddelde wachttijd voor een toets/praktijkexamen (momenteel 4 maanden). Je dient dan vaker per week beschikbaar te zijn voor de lessen en reeds een geldige CBR-gezondheidsverklaring te hebben. Kies alleen voor een spoedopleiding als je dit ook kunt plannen. 

 

Theorie

Heel veel leerlingen doen een zelfstudie maar zakken voor het theorie-examen omdat ze geen goede uitleg krijgen. Theoriecentrum077 geeft webinars (via zoom) en eventueel daarbij klassikaal les. Door herhalingen en huiswerkopdrachten wordt de theorie gewaarborgd en slaagt men veel eerder.

Algemeen advies: zorg ervoor dat je al bezig bent met de auto-theorie of dat je al bent geslaagd voor de theorie. Dit is in je voordeel met je praktijklessen. Theorie is 1,5 jaar geldig.

Voor de theorieopleiding werken wij samen met www.theoriecentrum077.nl

Je mag natuurlijk ook een theorieboek met online examenvragen via ons aanschaffen om je theorie te leren.

 

Praktijk

T.b.v. de praktijk gebruiken we het RIS-praktijkboek (incl. bij rijlespakket). Dit praktijkboek is een hulpmiddel tijdens de rijlessen. Je kunt vooruit werken om je beter voor te bereiden op de volgende les. Daardoor leer je vlotter om je de scripts eigen te maken en mogelijk minder rijlessen nodig zijn.  Je kunt altijd nog eens terugkijken naar wat je al behandeld hebt.  Rijopleiding In Stappen is de optimale voorbereiding op het praktijkexamen met QR-codes voor 3D animaties.

Vervroegd jouw rijbewijs halen en met een coach nog rijervaring opdoen, dat kan met 2toDrive. Vanaf 16 jaar mag je al het theorie-examen doen. Praktijklessen mag je vanaf 16,5 jaar volgen en praktijkexamen mag je vanaf je 17e verjaardag doen. Daarna dien je tot je 18e jaar te rijden onder begeleiding van een coach (iemand die min. 5 jaar het rijbewijs heeft en min. 27 jaar is). Voor meer informatie www.2toDrive.nl .